Γιατί να κάνετε την ιστοσελίδα σας φιλική προς κινητά και tablets;

Γιατί να κάνετε την ιστοσελίδα σας φιλική προς κινητά και tablets; Responsive ιστοσελίδες - Mobile & Tablet friendly!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιβάλει να κάνετε την ιστοσελίδα σας responsive, δηλαδή φιλική προς κινητά και tablet. Τι είναι όμως ένα responsive website;

Περισσότερο από το 50% των αναζητήσεων για προϊόντα και υπηρεσίες γίνεται πλέον από κινητές συσκευές. Κι όμως, πολλές ιστοσελίδες δεν εμφανίζονται σωστά σε κινητά και tablet. Η δική σας είναι «mobile friendly», δηλαδή εμφανίζεται σωστά σε κάθε οθόνη και συσκευή έτσι ώστε να μην χάνετε κανένα πελάτη;

Responsive ιστοσελίδες (mobile-friendly) - Τι είναι;

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βλέπετε μία ιστοσελίδα από το κινητό σας και να πρέπει να κάνετε ζουμ-ξεζούμ και ...βόλτες μέσα στη σελίδα για να βρείτε κάτι να διαβάσετε; Στις φιλικές για κινητά ιστοσελίδες πρέπει να είναι εύκολο για τους επισκέπτες από smartphone να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα απλά με κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω. Έτσι, όταν ένας χρήστης πρέπει να ψάχνει δεξιά και αριστερά για να βρει το περιεχόμενο, ή εάν το περιεχόμενο απλά δεν εμφανίζει σωστά, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα φύγει και θα ψάξει νέα αποτελέσματα στους ανταγωνιστές μας.

Responsive web design

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο φιλική προς κινητά είναι η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο πιθανό είναι ότι οι χρήστες θα μείνουν ή θα ξαναεπισκεφτούν το site σας και τελικά να σας επιλέξουν. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι, αν δεν έχετε ένα κινητό φιλικό site για να κρατήσει το κοινό σας, τότε θα έχει πιθανότατα ο ανταγωνισμός σας.

Η Google ξεκίνησε να τιμωρεί τις μη φιλικές για κινητά ιστοσελίδες

Από τις 21 Απριλίου 2015 η Google άλλαξε τα κριτήρια κατάταξης των websites στα αποτελέσματα αναζήτησης των mobile συσκευών και πλέον αποτελεί κριτήριο για την κατάταξη της ιστοσελίδας σας, εάν είναι φιλική προς τις mobile συσκευές. Έτσι τα mobile-friendly websites ανεβαίνουν σε κατάταξη, ενώ τα μη φιλικά websites πηγαίνουν πίσω στις σελίδες των αποτελεσμάτων. Επομένως είναι όλο και πιο σημαντικό να διαθέτετε ένα responsive website, γιατί αν το κάνετε θα έχετε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα, μεγαλύτερο traffic και περισσότερους πελάτες!

Responsive web design – Τι πρέπει να έχουν ή να μην έχουν οι responsive ιστοσελίδες

Τι προδιαγραφές πρέπει λοιπόν να έχει ένα responsive website; Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε ώστε να κατασκευάσουμε ένα πλήρως φιλικό και λειτουργικό website για κινητά και tablet.

  • Προσαρμογή πλάτους ιστοσελίδας στην κάθε συσκευή (για να μην χρειάζεται να μετακινηθείς οριζόντια, παρά μόνο κατακόρυφα)
  • Φωτογραφίες με προσαρμογή πλάτους στο μέγεθος της συσκευής (αυτόματη σμίκρυνση ή μεγέθυνση για να καλύψει όλο το διαθέσιμο πλάτος)
  • Όχι πολύ μικρά γράμματα
  • Όχι τεράστια γράμματα
  • Όχι περιεχόμενο σε Flash (κινούμενα στοιχεία)
  • Όχι επιλέξιμοι σύνδεσμοι-κουμπιά πολύ κοντά το ένα στο άλλο (να μην μπορείς εύκολα να τα πατήσεις με το δάχτυλο και να πατιέται το διπλανό)

Εμείς στην IMPRESSI εξειδικευόμαστε στην κατασκευή responsive ιστοσελίδων!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

IMPRESSI creations

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210-6211672